Monday, August 30, 2010

mimpi~~

mimpi...satu mender yg terjadi boleh dikatakan hari-hari,,,,time tidur siang ataupun malam,,biasanya mengarut la,,,namun begitu dalam alquran ada diceritakan tentang mimpi...seperti dalam kisah nabi yusof...tp mimpi kita xboleh dicompare langsung ngan mimpi nabi sbb kite ni manusia biase jek

nak dijadikan cerita,,,smlm aku bermimpi yg pelik2,,,ntah camne situation tah kite orang ade kat tepi laut,,,aku nampak ombak makin lame makin membesar,,,kire cam nak jd tsunami la....aku pun xpaham.....

tetibe aku ade kat bandar nk pg mkan,,,aku nampak la seorang awek ni tgah shopping sempena raya...aku kenal awek ni,,,sbb die lame dah diam ngan aku tu yg mungkin aku termimpi tuh,,,sebuk kot,,,,lalu tgah hari td aku pun text die,,,aku ckp la psl mimpi neh,,,pas 2 3 msg aku pun tertido,,,,,skali aku mimpi lg awek neh,,,yg kelakarnye,,,,tetibe die bwak kerete aku sambil hisap rokok,,,ape kejadahnya?????????????????????????aku pun marah die jgn hisap rokok xbaek,,,,lalu die ckp,,,xpe,,,sye mmg dah lme isap rokok,,,,,,hahahahahahahahahah,,,,las2 mimpi tu xde kesudahan aku pun terjaga,,,,,,mengarut bukan???????adeyh....

baru2 ini aku ade dgr satu ceramah psl solat istikharah,,,,antara laen yg dikupas ialah perkara-perkara bidaah yang ade dlm solat istikharah antaranya ialah menunggu mimpi setelah solat istikharah, menunggu waktu-waktu tertentu untuk solat istikarah dan ade lg yg dikupas kene tgk balik,,,aku pun dah lupe,,,,

kesimpulanya kat sini,,,,,,jgn tdor siang hari konpem korg mimpi bukan2,,,n then,,,ombak.....ombak kat kaki,,,,hmmm,,,,ntahla,,,,,apepun jgn bermimpi di siang hari,,,,have faith org puteh kate,,,,hmmmmmm~~apepun semoga Allah temukan yg terbaek untuk aku,,,,daaaa~~~

4 comments:

Ira Azeera said...

mimpi ombak dah kaki.. uhmm...

uwie said...

kalo mimpi kene kejar ngan hantu raya camne pak syed??
btw..kak ira kita dok ngomen2 ni si joe bukan penah reply pon ntah2...dia x pnah baca kot~ ahahah

Syed said...

bacela ju oi,,,isk22

Ira Azeera said...

juez: die bace tp x reply.. sbb die kan PEMALAS.. =p