Tuesday, August 3, 2010

hidup ini tak mudah

hidup ini xmudah,,setiap hari kamu kene bangun pagi2,,,keja punch card,,,yang mana yg ada kelas kene pegi kelas dlu,,,rutin harian aku same,,,

6.45pagi bangun+mandi+siap2
7.30 pagi gosok baju
7.59++pagi keja punch card
8.00 pagi start mengajar(kalau ade kelas)
1.00 tgh hari (balik kalau xde kelas, tdo kejap)
2.00 tgh hari msuk balik
4.00 ptg balik(tp hari rabu aku balik kul 5 heheheh)
5.00 ptg pg la berkeliaran minum@maen tenis(tp lately aku tidur ptg,,,adeyh)
7.00 ptg aku bersiap
7.30 mlm pas maghrib terus mkn kot
9.00 mlm duty warden
11.00 mlm aku layan movie
2.00 pagi br la aku tidur

bile melihat jadual aku sebegitu kau terase aku la manusie paling bosan padahal x kot,,,tp tula yg aku alami aari2,,,,,ntahla,,,dah keje,,,,rindu saat belaja dlu,,,,mcm xde ape yg nak risau,,,padahal bukan belajar pun dok maennnnnnnn je byk,,,,hahahahaha,,,,dr jadual di atas ade satu je yg aku rse masih kurang,,,,mse tuk diri aku sendiri,,,,teringin nye la nak kawen,,,,bile melihat kwan2 masing2 dah menghampiri zaman perkahwinan hati aku rse cam,,,isk2,,,,ade member pernah ckp "boleh x kalau xkawen" isk2,,,,tahla,,,,fitrah manusia lengkap melengkapi,,,

erm,,,lastly sbg konklusi,,,,,hidup ni xmudah,,,,kalau la hidup ni mudah jek xmncabar la plak,,,,mesti flat je......xde trun naek,,,,,hehehe,,,,owh ye,,,,sye sedang mencari calon isteri...anyone????hahahahahahahahahahahahah.....


p/s: masey mendengar lagu leona lewis,,,hehehehehe,,,kpd azira,,,sorila aku mmg pemlas hahahahahahahahahahahah

7 comments:

uwie said...

patut tambah lagi..
(hampir 2 pagi):: "sahabat karib" dtg menyapa. ahahahhaha :))
anda bermain tennis?? mcm x caya je... ahahahhaha

Syed said...

damn u~~`btul gak tu kne buh dlm blog nnt i cter next entry

mamamia said...

hahahhahaha......

Ira Azeera said...

xp, nnt x malas lagi dah..

Ira Azeera said...

lupe lak nk tulis...
hidup aku hari2 lagiiiii bosan... huhuhuhu

suezen said...

pemalas!!!...eheh...hurm...takde bende yg mudah dlm hidup nih..trust me

Ira Azeera said...

sue: org slalu rasa everythn is so hard for me, tapi when i look at org lain, sumenye nampak easy...