Tuesday, August 10, 2010

jeruk kedondong

hmm...mgu ni ngan mgu lepas byk mende terjadi dalam idup aku,,,,,

rabu mgu lepas

aku bangun pagi2,,,,kaki aku sejuk yg amat,,,,tekak aku sakit,,,ya,,,tepat skali aku telah jatuh demam,,,,,,aku sgt xsuke demam sbb kalau aku demam,,,aku jd manje2 sket(demn~),,,n then kalau demam mesti demam kaw-kaw penyer,,tanpa berlengah lg aku p cr air mineral n 100+ minum sebanyak yg mungkin,,,,,tp rupneyer dah takdir Allah taala yg aku mmg kne demam gak atritu,,,,aku terus gi klinik amek mc ngan ubat,,,demam aku agak tinggi 39.5,,,,tgah hari tuh aku terus collapse smpai ke malam,,,,,xsedar ape.....mkn pun x mkn(kurus sket bak kate juwiza smpai xkenal aaaa) hahahahahh,,,,,,sok pun sme aku diserang batuk2 plak,,,,smpai khamis aku collapse,,,kan aku dah kte aku teruk kalau demam.....

khamis

aku cam dah ok gak la,,,,n then mlm tu aku kne g bandar penawar bwak dak2 ni sambutan kemerdekaan kat kpm bp...

jumaat

ok jek(aku mls nak ingat peristiwa arini)

sabtu

pun sme(aku mlas nak taip ahahahahahah)...eh jap,,,,,owh ye,,br aku ingat,,,ari ahad tuh ade la besday sorang member aku neh,,so ari sabtu ni pde kul 12 aku dah setting ngan dak2 aku,,,,mtak derang tlg nyanyi...kire nyer aku nak kol n suh dak2 aku nyanyi ramei2,,,,aku penyer la tgu smpai kul 12,,,skali hampeh,,,,aku kol die xangkat pun,,,meybe die dah tdor ataupun sebuk ngan kwan2 die,,,,xpela,,,,

ahad

pagi2 tu aku cbe kol lagi,,,masey lag berniat nak nyanyi tp xangkat gak,,,sebuk kot,,,las2 aku text jek,,,xpe la,,,,xleh nyanyi live pun xper aku nyanyikan dalam blog ni,,,,

Allah selamatkan kamuuuuuuuuu~~~jeng jeng jeng
Allah selamatkan kamuuuuuuuuu~~~jeng jeng jeng
Allah selamatkan kamuuuuuuuuu~~~jeng jeng jeng
Allah selamatkan kamuuuuuuuuu~~~jeng jeng jeng
Allah selamatkan kamuuuuuuuuu~~~jeng jeng jeng


hehehehe,,,,moga cik panajang umur n murah rezeki,,,,eheheheh


so lepas pde tu kami pun gerak la balik ke perak,,,guess what,,,bas kami rusak kat tepi highway pde kul 4.30pg,,,sudahnya kami tidutr la kat tepi highway sementare tgu bantuan tiba,,,,ngan perut lapar nyer,,,,skit perut nak beri-beri,,,dan sebgnye la,,,,,las2 kaminyer saviour dtg n selamatkan kami yg tgh kelaparan dan ketaktahanannakberakan,,,lalu di bw ke tapah,,,,n kul 12.30 aku smapai seri iskandar...kire 24 jam perjalanan aku dr bandar penawar ke seri iskandar, perak.....adeyh,,,,


konklusi

erm,,,,,dah nak masuk bulan puasa ni,,,ade due mender yg wat aku terkenang,,,satu arwah ayah aku.....mcm mane la mak aku nak sahur ngan adik aku jek,,,nmesti 1 tamparan yg hebat wat die,,,aku pun rindu nak bukak puasa ngan die,,,,n then raye tahun ni aku rse paling mencabar wat kam,i sekeluarga,,,first time raye tanpa abah,,,,daoakan aku tabah ye kawan-kawan,,

perkara kedua,,,dia,,,,,,,dah dekat setahun penyer,,,,,aku still camni gak,,,,bukan senang nak lupe walaupun sekejap jek,,masih teringat lagi aku pd die,,,masey terngiang2,,,xpelah,,,,mungkin ini yang terbaik untuk diri aku,,,,Allah lebih mengetahui,,,Allah maha mengetahui,,,,sehari sebelum raye 1 tarikh yg aku xkan lupe smpai bile2,,,,

apepun,,,selamat berpuase semua,,,,,

lots of love,
joe
a piece of shit

2 comments:

Ira Azeera said...

setahun sudah berlalu..
syawal akan muncul kembali...

tetttt.. iklan je tuh.. hoho

bende2 yg jadik akan jadi panduan tuk kita for future..

semoga tabah ~!

uwie said...

yeahhh agree ngan kak ira~
life is complicated..juz shut up n drive! ahahha tetiba~ get well soon! tolongla masokkan gamba ~_~